Soorten en maten


Er zijn veel verschillen soorten en maten zonnepanelen. Welke voor uw dak het meest geschikt zijn, wordt bepaald door uw persoonlijke situatie en uw wensen. Een zonne-energie-installatie is dus maatwerk. Wij komen graag langs om uw persoonlijke situatie en wensen te bespreken. (Vul daarvoor bijvoorbeeld ons contactformulier in.)

U heeft vast al eens op internet op zonnepanelen gezocht en de aanbiedingen (zoals doe de dakcheck, dakscans, berekeningen, laagste prijsgaranties en zo meer) vliegen u om de oren. Meestal moet u wat gegevens invullen en voordat u het weet krijgt u meerdere aanbiedingen van ‘speciaal’ geselecteerde bedrijven. Misschien valt het u op dat de eerste vier resultaten advertenties zijn?

Zonnepanelen of PV-panelen

Het woord zonnepanelen wekt eigenlijk een beetje een verkeerde indruk. De goede benaming is Photo Voltaïsche (PV) panelen. Ze werken op basis van licht en niet zozeer op basis van zonlicht. Het is natuurlijk wel zo dat PV-panelen beter zullen functioneren als de zon er pal op staat, want dan is de lichtopbrengst het hoogst uiteraard. Maar bij een bewolkte hemel leveren ze dus ook energie!

Oost, zuid, west

PV-panelen gericht op het zuiden leveren het meeste op. Dat is een feit, maar doordat de prijzen de laatste jaren erg zijn gedaald kunnen ook PV-panelen gericht op het oosten of westen goed renderen. Een oriëntatie gericht op het oosten of westen levert ten opzichte van een oriëntatie op het zuiden 5 tot 10% minder energie. Dat geldt dus ook voor de terugverdientijd.

PV-panelen mooi of niet mooi?

Of zonnepanelen mooi of niet mooi zijn is een kwestie van smaak.

Esthetisch verantwoorde zonnepanelen

Een steeds vaker gehoorde wens van onze klanten ‘esthetisch verantwoorde zonnepanelen’. Men kent de voordelen van zonnepanelen, maar wil dit wel in een mooie uitvoering. Bij ons bent u voor mooie zonnepanelen, op het dak, in het dak of zonnepannen aan het goede adres!